The future of consumer society. Prospects for sustainability in the new economy

consumer-societyThe future of consumer society. Prospects for sustainability in the new economy
Maurie J. Cohen
Oxford, Oxford University Press, 2016
ISBN: 9780198768555
213 páginas
Precio: 48,45 €

Sinopsis: Consumer society in the United States and other countries is receding due to demographic ageing, rising income inequality, political paralysis, and resource scarcity. At the same time, steady jobs that compensate employees on a salaried or hourly basis are being replaced by freelancing and contingent work. The rise of the so-called sharing economy, the growth of do-it-yourself production, and the spreading popularity of economic localization are evidence that people are striving to find new ways to ensure livelihoods for themselves and their families in the face of profound change. Indications are that we are at the early stages of a transition away from a system of social organization predicated on consumerism. These developments have prompted some policy makers to suggest providing households with a non-labor source of income that would enable more adequate satisfaction of their basic needs. These proposals include a universal basic income, a citizen’s dividend, and a legal framework for broad-based stock ownership in corporations.

Recomendados

La economía de Dios. Familia y mercado entre cristianismo, judaísmo e islam

La economía de Dios. Familia y mercado entre cristianismo, judaísmo e islam Gérard Delille Polifemo Ediciones, 2017 ISBN: 978-84-16335-21-3 296 páginas Precio: 18 €

Comercio, guerra y finanzas. En una época en transición (siglos XVII-XVIII)

Comercio, guerra y finanzas. En una época en transición (siglos XVII-XVIII) José Antonio Rodríguez Hernández, Julio Arroyo Vozmediano y Juan Antonio Sánchez Belén Valladolid, Castilla Ediciones, 2017 ISBN:9788494465772 451 páginas

Ten crises

Peter J. Montiel Ten crises London, Routledge, 2013 ISBN: 978-0-415-53973-9 Páginas: 291 Precio: 41,61 €

Una historia comestible. Homínidos, cocina, cultura y ecología

L. Jacinto García Una historia comestible. Homínidos, cocina, cultura y ecología Gijón, Ediciones Trea, 2013 ISBN: 978-84-970-4717-3 Páginas: 272 Precio: 25 €

La industria del gas en Cádiz (1845-2012)

  La Industria del gas en Cádiz (1845-2012) Autor: Fernández-Paradas, Mercedes,  Colección: Historia Empresarial. Serie: Biblioteca Historia del gas LID editorial: Mayo 2015 ISBN: 9788483562596 284 páginas 24 euros

Telecomunicaciones y el nuevo mundo digital en España: La aportación de Standard Eléctrica

Àngel Calvo Calvo Telecomunicaciones y el nuevo mundo digital en España: La aportación de Standard Eléctrica Madrid: Ariel/Fundación Telefónica, 2014. ISBN: 978-84-08-12967-7 Páginas: 414 Disponible on line